Monday, May 4, 2009

Jamuan makan abang di Ulu Kelang

Tukang masak tengah berehat setelah penat memasak

Dah lama rasanya tak update blog ni. Bukannya apa cuma sibuk dengan kerja harian yang tak pernah habis. So pada Sabtu 2/5/2009 aku telah dijemput untuk pergi ke rumah abang sepupu
aku untuk makan-makan. Banyak makanan yang disediakan diantaranya ikan bakar,rebung masak lemak,kambing bakar, daging bakar, ayam goreng, kuih muih, mee, mihun, lemang, nasi impit, kuah kacang dan banyak lagilah..sampai tak terabis nak makan.

Abang aku tengah sibuk memanggang daging dan kambing

Wuyooo berasap nampak

Anak-anak aku dan anak buah aku sibuk mandi

Orang sibuk makan diorang sibuk mandi dikolam yg dibuat oleh Pak Long

Mula-mula datang malu, start mandi tak nak naiklah pulok

Sepupu aku Hasbullah dari Grik pun datang jugak

Daging dan kambing bakar

Mandi dari pagi sampailah ke petang

2 comments:

Ghazali B Abd Aziz said...

Tak pelawaaaaaa puunnnnn!!!!!

Sally@Acik said...

camne nak lawe awak jauh daaaaaa!!!!!