Tuesday, January 27, 2009

Akuarium dan komputer

Printer Canon MP145 ku yang baru

Komputerku yang baru model HP Pavillion


Akuarium kebanggaanku


Cita-citaku nak punya akuarium dan komputer dah tercapai. Baru-baru ini kakakku menyuruhku mengambil akuarium di rumah abangku di Kinrara. Betapa gembiranya hatiku lalu aku dan suamiku mengambil akuarium itu dan membeli berbagai jenis ikan di Jalan Pasar. Diantara ikan -ikan itu adalah ikan gapi, tiger fish hitam dan merah, ikan bandaraya dan lain2 yg aku pun dah terlupa namanya. Ada lebih kurang 30 ekor semuanya. Malangnya ikan gapi aku semua mati tersangkut dekat motor angin.
Aku juga ingin mempunyai komputer sendiri supaya aku boleh buat blog aku sendiri. Akhirnya cita-cita aku tercapai dan tanggal 8.1.2009 aku berjaya mempunyai sebuah komputer walaupun ada sedikit kontroversi sikit masa nak beli komputer ni. Tanggal 13.1.2009 aku beli sebuah printer Canon MP145 di Digital Mall. Pada 25.1.2009 streamyx aku dipasang oleh Epi n Shamsul dan mulai detik dan saat ini maka bermulalah era internet dalam rumahku. Aku dah pandai YM dengan suami dan kawan-kawanku.



7 comments:

corotte said...

sally@acik dah... mana sally@joyah tu? hahahhaha... komputer tu jaga elok2.. kalau kitaorang ade hari tu pun speaker bole jadik henpon.. kalau takder orang luar kat umah tak tau la aper jadik...

Test 1 Freescale said...

erk..cs2 dah install rasa nye..tp nape tak pakai lagik..hehe..

takkan amek gambo terus upload kot..camne nak improve ni kalo tak praktik kan..huhu..

corotte said...

hahaha.. klu nak upload gamba try la resize bg kecik dulu.. 680X480 ker.. kecik sket lagik pun takper.. sebab bila upload gamba besar2 lama2 library kat picasaweb tu penuh ... langsung tak bole dah.. nak kena beli space lak... picasaweb tu tak besa maner 1G jer kot.........

Ghazali B Abd Aziz said...

Sal;

Mabrok ... sebab dah dapat apa yang diidamkan ....

Man dah balik ke Qatar ker?

OK ler ... rajin rajin ler update BLOG ...

Facebook tak ada ker????

Sally@Acik said...

Man dah balik Qatar balik, face book tu apa yek???

Sally@Acik said...

kakak aku kata joyah tu x elok so aku tukarlah....hehehe

Sally@Acik said...

memang dah install cs2 tapi sifu tak ajar mcmana nak guna, dah try sendiri tapi x jadik